top of page

Over Plants and florals

Wat ik zo mooi vind van bloemen en planten is dat voor ieder moment, gevoel of fase in ons leven er een plek voor is en dat ze op dat moment doen wat ze moeten doen. Dat is hun natuur. 

 

Natuur is de basis van ons bestaan. Alles wat uitkomt, groeit en bloeit, maar ook de vergankelijkheid ervan fascineert me en nodigt me uit er iets moois mee te maken. Dat is altijd al zo geweest, al sinds de moes- en bloementuin van mijn ouders en dat is altijd zo gebleven.

 

Mijn latere eigen huizen en tuinen maakte ik steeds groener. Het liefst met allerlei bijzondere planten en bloemen die ik verzamelde. Het was ook een sport de (latijnse) bloemen en plantennamen te leren en er alles van te willen weten. Dus heb ik ook een boekeplank vol "groen en bloemen".

 

Na een lange tijd in een kantoorfunctie werd het weer tijd voor een nieuw pad. Dat werd een opleiding tot bloemist (Dutch Floral Design) en het bracht me in een andere wereld. Dichter bij mezelf en bij de mensen om me heen.

 

In 2014 ben ik Plants and Florals begonnen en sindsdien heb ik het geluk full time met bloemen en planten aan de slag te kunnen, ideeen uit te werken, bijzondere arrangementen en combinaties voor mijn opdrachten te maken vanuit mijn atelier in de binnenstad van Delft.

 

Exclusieve en persoonlijke projecten op het gebied van afscheidsbloemen, bruidsbloemen en interieurbeplantings-projecten liggen mij het best.

Ik verdiep me in de situatie en de mensen die daarbij betrokken zijn, omdat ik wil komen tot creaties die kloppen met de wens en verwachting en met de gelegenheid, zodat het ook echt iets toevoegt.

 

Pauline Bakker

Oude Delft 101, 2611 BD Delft -  06 38 82 16 68  - info@plantsandflorals.nl

bottom of page